Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Gezin red 78 babies in 4 jaar tijd.
Bradley in het zonnetje gezet.
Veel kleding en voedsel gedoneerd aan de armste gezinnen.
Het lukt ons tieners van werk te voorzien!

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018

Ketani heeft boeken gekregen en helpt de kleine kinderen met lezen.
Simpele foto maakt onze oudjes blij.
Veel overleg met onze partners.

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief mei 2018

Met nieuws over onze rehab hulp aan verslaafde tieners en hoe hardnekkig dit enorme probleem is.
Ook helaas het tijdelijke stopzetten van ons safehouse in Durbanville.

Geven met Givt

Onlangs is Building on Love een samenwerking aangegaan met Givt. Givt maakt het onder andere mogelijk middels een QR code een vooraf gekozen bedrag te doneren met behulp van de QR-code hiernaast. Ook in onze nieuwsbrieven zullen we een QR-code opnemen. 

Givt

Gebruik de Givt app om de QR-code te scannen en te geven. U kunt de Givt app downloaden in de App Store of op Google Play.

Meer lezen

Gezin Fisantekraal

29 augustus 2017

Het door een brand getroffen gezin in Fisantekraal maakt het, mede dankzij de spontante giften aan onze stichting, weer redelijk goed. Redelijk, omdat het onbegrijpelijk blijft als je twee kinderen verliest. De overgebleven kinderen hebben brandwonden maar zien er blij en goed uit. De moeder is weer uit het ziekenhuis. Zij geneest ook weer van alle wonden. De vader is soms bij zijn gezin maar vaak ook niet. Dat is en blijft een probleem voor veel gezinnen in Afrika. We hebben dit gezin kunnen helpen met veel kleding en voedsel. Dank u wel voor uw betrokkenheid!

Nieuwsbrief juli 2017

23 juli 2017

In deze nieuwsbrief wordt u bijgepraat over een spontane actie van scholieren in Almere, de studies die we aanbieden aan tieners en de samenwerking met Josiah Trust op het gebied van voedselverspreiding.
Ook is er aandacht voor Madri, die na een geslaagd afkick traject gezond en wel woont in ons safe house voor tienermoeders. En over dat safe house vertellen we ook. Over tegenslagen, maar ook over het feit dat we inmiddels 4 moeders en 4 kinderen mogen helpen. 

Meer lezen

Nieuwsbrief december 2016

08 december 2016

In deze nieuwsbrief kunt u de laatste ontwikkelingen volgen van Gadanga, het opvanghuis voor tienermoeders. Maar ook het mooie verhaal van een verslaafde tienermoeder die ontzettend goed haar best doet om af te kicken. En nog veel meer!

Meer lezen

Dramatisch nieuws uit Zuid Afrika

27 oktober 2016

Een van de tienermoeders die door onze stichting wordt ondersteund, liet ons afgelopen maandag weten dat er een brand had gewoed in een aangrenzend township Fisantekraal. De bewoners van een shack, nog maar net daar komen wonen na het verlies van werk in de omgeving van Klipheuwel, werden verrast door een enorme brand. Vader, moeder en vier kinderen bewoonden de shack. Twee kinderen, 1 en 4 jaar oud, overleefden het vuur niet. De vader en twee andere kinderen zijn met brandwonden opgenomen. Moeder werd in coma naar het ziekenhuis gebracht. Toen ze bijkwam werd haar het verschrikkelijke nieuws verteld.

Twee kinderen verloren, geen geld voor de begrafenis, geen "huis", geen kleding, geen werk. Hoe uitzichtloos kan het zijn.
We zijn druk bezig met inzamelen van giften voor dit gezin, zodat ze op een behoorlijke manier afscheid kunnen nemen van hun twee jongste kinderen en ook weer wat spulletjes kunnen aanschaffen. Uw hulp hierbij wordt enorm gewaardeerd. Vermeld bij de betaalopdracht  "Fisantekraal". Zoals altijd gaat 100% van uw gift naar de mensen in nood! 

Delen

© Building on Love

De eerste twee cursisten geslaagd!

21 juni 2016

We zijn heel blij voor de twee cursisten Stephanie en Luyanda. Ze zijn beiden geslaagd en mochten vandaag hun certificaat op halen bij het Fisantekraal Centre for Development. We hopen dat ze snel werk zullen kunnen vinden en hiermee een voorbeeld mogen zijn voor vele andere tieners die geen opleiding hebben. 
Hartelijk dank aan diegenen die dit financieel mogelijk hebben gemaakt!

Nieuwsbrief Building on Love juni 2016

18 juni 2016

In deze nieuwsbrief wordt u weer op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen in Klipheuwel.
Zo schrijven we over de voedselactie in juli 2016 waar we weer € 750,- aan hebben bijgedragen. Maar ook over het back to school project en veel andere mooie activiteiten en ideeën. In juli en augustus maken we weer een bestuursreis naar Klipheuwel. Koud maar prachtig om te doen!


Meer lezen

Zomaar hulp kunnen bieden

22 mei 2016

Een paar weken geleden werden we benaderd door een vrijwilliger in Klipheuwel. Een meisje van 20 had hem geschreven over een ander meisje van 14. De laatste heeft geen ouders en woont bij een tante. Ze ging niet meer naar school. Het oudste meisje maakte zich grote zorgen.

Lief dat iemand zorgen heeft over een ander. Fijn ook dat het bericht naar ons toe kwam. De vrijwilliger schreef dat het meisje simpelweg geen geld had om naar school te gaan. De reiskosten waren onbetaalbaar. We hebben ervoor kunnen zorgen dat ze tot de juli vakantie voldoende geld heeft voor vervoer, voeding en kleding. Geweldig dat we dit mogen doen dankzij financiële bijdragen van u!

Tienercursussen meer gebruikt

22 mei 2016

Vorig jaar begonnen we met de eerste tiener die een serie cursussen mocht volgen bij het Fisantekraal Centre for Development. De start was goed maar de cursus bleek lastiger te zijn dan verwacht. Leren werken op de computer met programma's als Word, Excel en Powerpoint, leren doelen te stellen voor jezelf, begrotingen te maken, het schrijven van sollicitatiebrieven. Of werken aan de kassa in een supermarkt. Voor de eerste cursiste was het overweldigend. Toen zij aangaf even te willen pauzeren, mede vanwege de baby die op komst was, is een andere tienermoeder meteen ingesprongen. Sinds februari volgen nog twee tieners dezelfde serie cursussen.

We hopen op 21 juni te mogen vieren dat onze eerste cursiste haar diploma krijgt uitgereikt. Zij vind het erg spannend. Maar hoe mooi het ook is een diploma te krijgen, de doelstelling gaat natuurlijk een stap verder. Het gaat uiteindelijk om het krijgen van een baan, zodat deze jonge mensen voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen.

In juli brengen we zelf een bezoek aan het Centre for Development. Vanuit Nederland hebben we al diverse keren contact gehad, maar dan hopen we nog beter afspraken te kunnen maken over vervolgopleiding voor meer tieners uit Klipheuwel.

We zijn dankbaar voor de donateurs die het mogelijk maken deze cursussen aan de tieners aan te bieden.

Nieuwsbrief Building on Love september 2015

1 september 2015

In deze nieuwsbrief:
- verslag werkbezoek juli en augustus
- het uitdelen van schoenen in Klipheuwel
- Juanita's huisje afgebrand
- gezocht: persoonlijke sponsors voor back-to-school project; voor € 25,- per maand kan een kind de basisschool blijven volgen!
- gezocht: sponsors voor 11-weekse cursus die tieners een kans op werk biedt! Kosten per tiener: € 120,-

Meer lezen

Nieuwsbrief Building on Love juli 2015

13 juli 2015

In deze nieuwsbrief aandacht voor het scholen voor scholen project met PCBS De Dukdalf en de Meulenhofschool, een prachtige gift van de cantorij van de Drieklank in Almere, het opzetten van een Celebrate Recovery project tegen verslaving, een vooruitblik op ons werkbezoek in juli en augustus en Nkupane die graag schoenen wil geven aan de kinderen in Klipheuwel.

Meer lezen

Voedsel actie juli 2015

10 juli 2015

Ook dit jaar mogen we weer bijdragen aan gezond eten tijdens de vakantieperiode in Klipheuwel. We hebben € 750,- overgemaakt waarmee de kinderen eten en ook fruit kunnen krijgen.
We willen de mensen in de townships helpen zelfstandig te worden, maar zonder deze vorm van noodhulp kunnen ze nog niet. Uw gift wordt uiteraard bijzonder op prijs gesteld!

Samenwerking scholen leidt tot prachtig software pakket

12 maart 2015

PCBS De Dukdalf uit Almere heeft dit jaar een fantastische actie gevoerd voor de Meulenhofschool in Philadelphia. Maar liefst € 1.500,- werd ingezameld. Hiermee is studie software gekocht voor de kinderen van de Meulenhofschool. Met 30 tegelijk kunnen ze nu taal en rekenen oefenen.

De eerste berichten duiden erop dat het niveau van de leerlingen omhoog schiet. Dank aan de Duldalf!

Onderwijs in townships

15 januari 2015

Voor veel kinderen in Klipheuwel is het niet of nauwelijks mogelijk onderwijs te volgen na de basisschool. Stel nu dat we erin slagen onderwijs naar Klipheuwel te brengen?
In december 2014 hebben we overleg gehad met lokale bedrijven en stichtingen Het doel is te komen tot een e-learning faciliteit voor Klipheuwel en Philadelphia.
De eerste stap is het beschikbaar maken van internet.

Nieuwsbrief Building on Love oktober 2014

21 oktober 2014

In deze nieuwsbrief aandacht voor dromen in Klipheuwel, noodhulp, sponsoring van vrijwilligers, micro kredieten, gratis Bijbels in ruil voor een gift, Nkupane beschoten door politie, bestuur voltallig.

Meer lezen

Gratis Bijbels in ruil voor een gift?

12 juli 2014

Mede met behulp van CM7 BV is het mogelijk een aantal Bijbels gratis ter beschikking te stellen van kerken/gemeenten. Kiest u ook voor win/win?
Het betreft hier de NT Meer uitgave van Biblica. U krijgt gratis Bijbels en Building on Love hoopt op een gift van 1 Euro per Bijbel. Zo helpen we elkaar!